A garden-OF-eden on a lush inner city block provides the inspiration to create choreographed, framed views of moments in the landscape. 

Photograph by Veeral

Photograph by Veeral

Project Details



 

Type 
New Build
Completion date
2016
Photography
Veeral & Chamberlain Architects


Set on a lush inner city site with a walking trail tracing the rear boundary, the design of this house was driven by the desire to connect to the garden. There are three internally linked gable roof pavilions that are strategically pinned to points on the site, to provide choreographed, framed views of moments in the landscape.

To exaggerate the rural feel of the site, the form of the house echoes a barn. This gable roof form and the use of brick also integrates seamlessly with the existing residential streetscape.

gardenhouse.jpg
gardenhouse2.jpg
DSC_0001.jpg

IMAGE GALLERY


PAGES FROM OUR SKETCHBOOK